Press "Enter" to skip to content

Aktiv leg med børnene i haven

admin 0

For at få fysisk aktive børn kan du med fordel indrette haven til leg og bevægelse. Der er ikke noget sjovere at lege for børn. At børn kan lege i haven, er kun en fordel. Således er det også lettere at holde opsyn med dem. I en tid hvor flere og flere børn bruger mere og mere tid foran en skærm, er det vanvittigt vigtigt at børn kan løbe ud i haven og være fysisk aktiv. Det behøver ikke at være besværligt eller særligt udfordrende – få ting kan sætte børn i gang.

De fleste bolighaver har haver der er en plan flade. Det er lettest, når man skal slå græs, men det behøver ikke at være kedeligt. En flad græsplæne kan med en enkelt bold forvandles til en fodboldbane. En bold kan holde gang i både de små og store. Det anbefales at unge og børn bevæger sig mindst 60 minutter om dagen – en bold kan give noget bevægelse, hvis ikke meget. De fleste børn elsker at sparke til en bold, det handler ikke om at score mål men bevæge sig. De små børn kan godt lide at sparke til en bold og løbe efter den – og det skal barnet have lov til, spark og løb.

Pisk haven op med et net

Du kan let piske din have op med et net. Et net vil give mulighed for mere bevægelse på mange måder. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Men hvis man er traditionel og gerne vil lave noget mere alment, kan et net bruges til badminton og tennis. Det vil give bevægelse til hele familien. Hele familien kan spille en omgang badminton eller tennis. Hvis man er til konkurrencer, kan man eventuelt lave en familie turnering.

Venner og veninder der kommer på besøg kan med fordel inviteres ud i haven. I starten kan det virke anderledes at lave noget aktivt i haven, hvis det ikke er en vane, men de fleste bliver glade for bevægelse og fortryder det ikke. Bevægelse og motion er godt og giver godt humør.

Hvis du har aktive og vilde børn kan du piske haven op med en legeplads, der består af en kombination af et legestativ, der øger muligheden for bevægelse. Legestativet kan for eksempel bestå af klatrestativ og rutsjebane. Det kan de fleste børn lide. En gynge skal der også være – så er alle glade.

udendørs-leg